Evenimente 2019

Acțiune în cinstea sărbătorii Nașterii Domnului pentru pacienți și angajați

 

În data de 15 decembrie 2019, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au organizat în colaborare cu directorul centrului Adriana Căruntu, o acțiune în cinstea sărbătorii Nașterii Domnului pentru pacienți și angajați.

Grupul ,,Anastasis” de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului a deschis acest eveniment prin interpretarea colindelor specifice de Crăciun care au răsunat pe holurile centrului aducând multă bucurie pacienților imobilizați la pat.

În timp ce colindele erau interpretate pe fiecare etaj al centrului, Moș Crăciun a venit la fiecare bolnav cu câte un dar constând în dulciuri și fructe, dar și cu o frumoasă iconiță, care au fost înmânate cu dragoste și cuvinte de întărire care să le aducă în suflete alinare și bucurie.

Directorul centrului Adriana Căruntu a povestit pentru toți cei prezenți, legenda bradului de Crăciun care aduce în prim plan suferința întruchipată în mod simbolic în chipul unei păsări cu aripa rănită și a singurului copac care a vrut să o ocrotească – bradul, acesta primind binecuvântarea de la Dumnezeu să rămână veșnic verde.

La finalul acțiunii, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au împodobit coronițe tradiționale din brad împreună cu pacienții și angajații centrului, care au fost așezate în fiecare salon aducând multă bucurie celor prezenți.

A fost un eveniment care a reușit să mângâie sufletul bolnavilor, să le amintească de bucuria venirii lui Moș Crăciun la fel ca în perioada copilăriei când îl așteptau cu emoție, dar mai mult de atât, s-a simțit dragostea voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului care au venit să fie alături de ei…ca de fiecare dată.