Despre noi

Declaratia managerului  

Avizul de structura de la Ministerul Sanatatii

Drepturile si obligatiile asiguratilor

 

Centrul de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie

Centrul de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie a fost înființat în anul 2006 de Arhiepiscopia Bucureștilor  și este primul „hospice” pentru pacienții în stadiu terminal din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor. Din anul 2012, functionează într-un sediu nou, situat în Str. General Dimitrie Salmen, nr. 14, Sectorul 2, Municipiul București, construit în baza unui proiect de finanțare de la Ambasada Elveției, a Primariei Sectorului 2 și a Fundației Hilfsverein Nymphenburg din Germania.

În prezent Centrul de Îngrijiri Paliative Sf. Necatrie funcționează în cadrul”Fundației Bucuria Ajutorului”, organizație non-guvernamentală fondată de Arhiepiscopia Bucureștilor în scopul de a desfășura programe sociomedicale în sprijinul persoanelor aflate în dificultate.

Centrul furnizează servicii spitalicești de îngrijiri paliative pentru pacienții adulți cu afecțiuni oncologice, aflați în stadiu terminal, constând în creșterea calității vieții acestora printr-un complex de îngrijiri medicale, psihologice și spirituale ce urmăresc tratamentul durerii fizice și al suferinței psihologice cauzate de boală.   Centrul de Îngrijiri Paliative Sf. Nectarie oferă asistență spitalicească continuă pentru minim 45 de pacienți lunar și minim 500 pacienți  anual.

În cadrul centrului se oferă următoarele servicii: asistență medicală permanentă de tip paliativ, găzduire și oferirea hranei, consiliere psihologică, consiliere spirituală, consiliere și mediere socială acordată familiilor beneficiarilor.

Pacienților internați li se oferă atmosfera unui camin, fiind tratați cu multă caldură sufletească și grijă pentru problemele spirituale pe care le au. Un preot voluntar săvârșește săptămânal Sfânta Liturghie, Sfântul Maslu, Acatistul Sfântului Nectarie și al Maicii Domnului, spovedește și împartașește bolnavii și oferă consiliere spirituală de câte ori este nevoie pacienților, aparținătorilor și personalului centrului.

Fiecare cameră a centrului este dotată cu paturi cu telecomandă pentru îngrijirea pacienților internați, aparate pentru oxigen electric, aparate ORL pentru secreții, EKG, puls-oximetru, sterilizator, saltele antiescară, tensiometru electronic și manual, glucometru, stative pentru perfuzii și aparate de masaj.

Echipa de specialiști care oferă îngrijiri paliative pacienților internați în centru este formată din director, medic șef, medici specialist cu competent în ingrijiri paliative, preot, asistent medical șef, asistente medicale, asistent social, asistent de igienă, statistician, administrator, șef structura managementul calității, psiholog, farmacist, asistent farmacie, infirmiere și îngrijitoare.


Fundația „Bucuria Ajutorului

Fundația „Bucuria Ajutorului”, este o organizație nonguvernamentală, înființată sub patronajul Arhiepiscopiei Bucureștilor în anul 2010 și este furnizor acreditat de servicii sociale din luna iulie 2011.

Este membră cu drepturi depline a Federației Filantropia, organizație privată, non-profit, care reunește în acest moment 22 din cele mai active asociații și fundații care lucrează în domeniul social, în Patriarhia Română.

Pentru îndeplinirea misiunii sale, Fundația Bucuria Ajutorului și-a propus ca obiective strategice pentru perioada 2011-2015 mărirea paletei de servicii sociale oferite și dezvoltarea capacității organizationale.

Astfel, în luna ianuarie 2012 a fost înființată prima filială a Fundației Bucuria Ajutorului, în Parohia Valea Crângului, Protoieria Urlați, județul Prahova, unde functionează un Centru de zi pentru copii.

Din luna februarie 2013 funcționează în cadrul fundației Spitalul „Sfântul Nectarie” care are o capacitate de 28 de paturi și oferă asistență medicală spitalicească paliativă.