Liberul acces la informațiile de interes public:
- a) Se solicită aprobarea Biroului de Presă al Patriarhiei Românede către jurnașlist/ reporter/ trust de presă sau/și de televiziune pentru accesul în cadrul ,,Fundației Bucuria Ajutorului –Centrul de Îngrijiri Paliative Sf. Nectarie în scopul filmării/ obținererii unui interviu de la pacienți, aparținători sau personalul angajat.
- b) Numai după obținerea aprobării verbale sau în scris din partea Biroului de Presă al Patriarhiei Române este permis accesul în spital.
- c) Aprobarea verbală a Biroului de Presă al Patriarhiei Române va fi comunicată Managerului de spital.
- d) Managerul are dreptul să verifice dacă informațiile sunt corecte înainte de a permite accesul în spital.
Accesul Mass-media pe teritoriul Fundației Bucuria Ajutorului – Centrul de Îngrijiri Paliative Sf. Nectarie
- a) Delegații mass-media se prezintă direct la poarta instituției pentru identificare.
- b) Agentul de pază informează Managerul spitalului despre prezența reprezentanților Mass-media pe teritoriul spitalului și nu permite accesul decât la aprobarea verbală a acestuia.
- c) Agentul de pază al spitalului solicită cartea de identitate a reprezentantului Mass-media și legitimația de acreditare.
- d) Reprezentanții Mass-media au acces neîngrădit doar în cazul în cazul în care însoțesc o delegație oficială, cu acordul șefului acestuia.
- e) Reprezentanții postului Tv – Trinitas TV, ai Ziarului Lumina și Radio Trinitas care aparțin de Patriarhia Română au acces neîngrădit în spital, fiind obligatorie doar anunțarea telefonică a Managerului despre vizita lor.
Acordarea interviurilor în cadrul ,,Fundației Bucuria Ajutorului – Centrul de Îngrijiri Paliative Sf. Nectarie
- a) Interviurile în spital sunt acordate de către Managerul spitalului cu respectarea următoarelor reguli: privind demnitatea umană și drepturile pacienților.
- b) Managerul însoțește reprezentanții Mass-media în cazul în care aceștia doresc intervievarea unui pacient, dar va permite acest lucru numai după ce pacientul și-a dat acordul scris cu privire la intervievarea sa, sub forma unui formular intitulat: ,, Acord în scris al pacientului”.
- c) Acordul scris al pacientului poate fi obținut cu minim 30 minute înainte de realizarea interviului.
- d) Agentul de pază are grijă ca accesul reprezentanților Mass-media să se facă cu echipament corespunzător și ecuson.
- e) Reclamații cu privire la divulgarea unor informații sau imagini în legătură cu un pacient fără acordul scris al acestuia, obținute de către reprezentanții Mass-media cu echipamente audio-video ascunse se identifică pe baza informațiilor oferite de către pacient data și ora producerii evenimentului.
Prin verificarea în registrul vizitatori se va identifica pe baza datei și a orei prezența reprezentanților Mass-media în spital care se fac răspunzători de situația creată.
Pe viitor se va interzice accesul în spital al reprezentanților mass-media vinovați de situația creată.
Pacientului reclamant se vor aduce la cunoștință măsurile luate cu mențiunea că spitalul este absolvit de orice vină pentru înregistrările cu camera video ascunsă.