Reglementarea accesului Mass-media în spital

 

Liberul acces la informațiile de interes public:

 1. a)     Se solicită aprobarea Biroului de Presă al Patriarhiei Românede către jurnașlist/ reporter/ trust de presă sau/și de televiziune pentru accesul în cadrul ,,Fundației Bucuria Ajutorului –Centrul de Îngrijiri Paliative Sf. Nectarie în scopul filmării/ obținererii unui interviu de la pacienți, aparținători sau personalul angajat.
 2. b)    Numai după obținerea aprobării verbale sau în scris din partea Biroului de Presă al Patriarhiei Române este permis accesul în spital.
 3. c)     Aprobarea verbală  a Biroului de Presă al Patriarhiei Române va fi comunicată Managerului de spital.
 4. d)    Managerul are dreptul să verifice dacă informațiile sunt corecte înainte de a permite accesul în spital.

Accesul Mass-media pe teritoriul Fundației Bucuria Ajutorului – Centrul de Îngrijiri Paliative Sf. Nectarie

 1. a)     Delegații mass-media se prezintă direct la poarta instituției pentru identificare.
 2. b)    Agentul de pază informează Managerul spitalului despre prezența reprezentanților Mass-media pe teritoriul spitalului și nu permite accesul decât la aprobarea verbală a acestuia.
 3. c)     Agentul de pază al spitalului solicită cartea de identitate a reprezentantului Mass-media și legitimația de acreditare.
 4. d)    Reprezentanții Mass-media au acces neîngrădit doar în cazul în cazul în care însoțesc o delegație oficială, cu acordul șefului acestuia.
 5. e)     Reprezentanții postului Tv – Trinitas TV, ai Ziarului Lumina și Radio Trinitas care aparțin de Patriarhia Română au acces neîngrădit în spital, fiind obligatorie doar anunțarea telefonică a Managerului despre vizita lor.

 

Acordarea interviurilor în cadrul ,,Fundației Bucuria Ajutorului – Centrul de Îngrijiri Paliative Sf. Nectarie

 1. a)     Interviurile în spital sunt acordate de către Managerul spitalului cu respectarea următoarelor reguli: privind demnitatea umană și drepturile pacienților.
 2. b)    Managerul însoțește reprezentanții Mass-media în cazul în care aceștia doresc intervievarea unui pacient, dar va permite acest lucru numai după ce pacientul și-a dat acordul scris cu privire la intervievarea sa, sub forma unui formular intitulat: ,, Acord în scris al pacientului”.
 3. c)     Acordul scris al pacientului poate fi obținut cu minim 30 minute înainte de realizarea interviului.
 4. d)    Agentul de pază are grijă ca accesul reprezentanților Mass-media să se facă cu echipament corespunzător și ecuson.
 5. e)     Reclamații cu privire la divulgarea unor informații sau imagini în legătură cu un pacient fără acordul scris al acestuia, obținute de către reprezentanții Mass-media cu echipamente audio-video ascunse se identifică pe baza informațiilor oferite de către pacient data și ora producerii evenimentului.

Prin verificarea în registrul vizitatori se va identifica pe baza datei și a orei prezența reprezentanților Mass-media în spital care se fac răspunzători de situația creată.

Pe viitor se va interzice accesul în spital al reprezentanților mass-media vinovați de situația creată.

Pacientului reclamant  se vor aduce la cunoștință măsurile luate cu mențiunea că spitalul este absolvit de orice vină pentru înregistrările cu camera video ascunsă.